eiland van Rust en Ruimte


Uitslagen 2016

Contact

Gastenboek

Home Parcours Inschrijven Reglement Info deelnemers Gastenboek Links Contact

Foto’s

Copyright Stichting Triathlon Vlieland 2009 - 2016

 Volgende editie:13 augustus 2017
kunnen genieten! Daarom werd besloten om hieraan landelijke bekendheid te geven, in overleg en met medewerking van Stortemelk werd e.e.a. groots opgezet. Er werd een bestuur gevormd met Theo Oosterbaan als voorzitter en de bal kon gaan rollen!
Besloten werd om, net als voorgaande edities, de eerste zondag van augustus aan te houden als datum van de Halve Marathon. Ook werd er besloten om een 10 en 5 km parkoers in te lassen. Met rederij Doeksen werd een arrangement geregeld: bij voorinschrijving had men recht op een sterk gereduceerd bootkaartje. Na maandenlang vergaderen en regelen was het dan eindelijk zover. In plaats van 30 lopers waren er nu 500! Overal in het land kwamen lopers vandaan, zelfs uit het buitenland.
Vlieland is het eiland van rust en ruimte, dat is algemeen bekend. Minder bekend is dat het eiland zich perfect leent voor velerlei sporten, zoals skeeleren, fietsen en hardlopen.
Met name het hardlopen kan op Vlieland op een ideale manier worden beoefend: strand, schelpenpaden, heuvels, bos, asfalt, voor alle soorten trainingen is er een geschikte ondergrond. Wat wil een loper nog meer?
Eénmaal per jaar wordt er op Vlieland een loopevenement georganiseerd: de Stortemelk Halve Marathon. Al meer dan twintig jaar organiseerde camping Stortemelk een loop rond het eiland voor de campinggasten. Ook enkele Vlielanders waren elk jaar steevast van de partij.
Na de editie van '96 vonden de Vlielander lopers dat het eigenlijk zonde was dat er zo weinig deelnemers waren. Het parkoers is immers zeer aantrekkelijk: bos, duin, schelpenpaden, heuvels, asfalt, voor elk wat wils, en eigenlijk vrij uniek in Nederland. Hier moesten meer lopers van

De Halve Marathon